In perioada 23-26 septembrie 2019, RVSU a participat la exercitiul “ForFirEx 2019” in care s-a testat capacitatea fortelor institutionale si a celor de voluntari de a lucra impreuna pentru stingerea unor incendii de padure in conditii dificile de teren. Exercitiul s-a desfasurat simultan in judetele Caras Severin si Hunedoara, in doua baze de operatiuni fiecare organizata de un ISU Judetean.

Radioamatorii au fost apreciati pentru sprijinul in realizarea comunicatiilor in conditii dificile, in zone lipsite de retele de comunicatie.

Din nou, am folosit tehnologie DMR pentru sustinerea comunicatiilor de voce si pozitionare GPS impreuna cu platforma SmartPTT.

Echipa RVSU din teren a fost impartita in doua grupe din care au facut parte membri mai vechi dar si colegi radioamatori de la alte cluburi si structuri din teritoriu.

A fost un bun prilej de a ne familiariza cu noi colegi cu care, speram, sa marim echipa cu care putem interveni acolo unde este nevoie sa asiguram comunicatii autonome si alternative pentru cei care salveaza vieti!

Au participat:

Ovidiu YO2LEH (Caransebeș)

Dan YO2LLQ (YO2KQT – Timișoara)
Horatiu YO2LQL (Timișoara)

Adrian YO3HJV (YO3KSR – Bucuresti)
Doru YO3HTB (YO3KSR – București)
Adrian YO3IGR (YO3KSR – București)
Aurel YO3IBZ (YO3KSR – București)
Vlad YO3IHG (YO3KSR – București)
Octavian YO3IPT (YO3KSR – București)
Bogdan YO3IXW (YO3KSR – București)
Serban YO3SXM (București)

Ioan YO5IP (TARES YO5KIP Cluj Napoca)
Tudor YO5TPT (TARES YO5KIP Cluj Napoca)

Costel YO6OSC (Tg. Mures)

Am colaborat excelent cu Rescue 4×4, Clubul Cainilor Utilitari-Bucuresti, Caini de Salvare Transilvania, Salvamont, Crucea Rosie.