1 Decembrie. Lansăm sistemul #STAR. Rețeaua 5 GHz este stabilă și perfect funcțională și asigură traficul de date atât pentru repetoarele DMR YO3D si YO3E cât și pentru celelalte echipamente IT mobile necesare pentru coordonarea în #SituatiiDeUrgenta.

Cele două repetoare asigură acoperirea radio pentru Mun. Bucuresti și jud. Ilfov în banda UHF. Totodată, #STAR permite și transferul de fișiere (date) către utilizatorii de terminale compatibile.

Urmează, în scurt timp, implementarea unor funcționalități destinate îmbunătățirii suportului informațional pentru utilizatorii din sistem dar, începand de astăzi, el poate fi folosit pentru legaturi de voce, inclusiv cu rețeaua DMR+.

Vor fi implementate: Monitorizare remote, e-mail individual spre și de la stațiile radio pentru membrii RVSU, interfața SIP ș.a.m.d.

Mulțumiri întregii echipe #RVSU, în special: YO3IBZ, YO3IGR, YO3IPT, YO3ISL. Detalii: yodmr.blogspot.com.
Acest proiect a fost făcut posibil prin finanțarea primita de la Fundația Comunitară București în cadrul proiectului ”Bucureștiul Pregătit”.

Despre fondul Bucureștiul Pregătit
Cu susținere financiară de la IKEA România, ING Bank și Lidl România, fondul de finanțare Bucureștiul Pregătit oferă resurse pentru ca subiectul cutremurului și capacitatea tuturor de a se pregăti să crească la un nivel care să facă diferența. Obiectivele fondului sunt susținerea și creșterea proiectelor care informează, educă și creează sisteme de suport în comunitatea locală.

 

Pentru mai multe detalii: www.bucurestiulpregatit.ro